Een huis kopen in Amerika

Vanwege de hypotheekcrisis en de lage koers van de dollar is het momenteel financieel aantrekkelijk om een tweede huis te kopen in Amerika. Bent u ook van plan een huis te kopen in Amerika of heeft u er al een huis en wilt u er permanent gaan wonen (maar niet meer werken)? Dan heeft u een visum nodig, namelijk een permanente verblijfsvergunning, een Green Card genoemd.
Ook wanneer u van plan bent een tweede huis te kopen in Amerika, bevoorbeeld een 'second home' in Florida en u wilt zich er niet voorgoed vestigen, maar wel het huis langer dan 3 maanden per jaar bewonen, moet u een visum aanvragen.

Als u voldoende financiële middelen heeft, namelijk een eigen vermogen van meer dan USD 1.000.000, komt u in aanmerking voor het EB5-visum. Eén van de voorwaarden om dit visum te verkrijgen is, dat u USD 550.000 inclusief toetredingskosten kunt investeren in Amerika in onroerend goed. Dit bedrag moet worden geïnvesteerd in een project in aangewezen gebieden voor ‘investor immigrants’ en betreft dus niet de investering in uw eigen huis dat u in Amerika wilt kopen. U krijgt na de investering eerst een tijdelijke Green Card. Na twee jaar kunt u, wanneer de investering nog steeds van toepassing is, een aanvraag indienen voor de omzetting van uw tijdelijke visum in een permanente Green Card. Veel personen die een paar maanden per jaar of langer in de VS willen wonen (Florida, Californië, New York), zonder steeds een visum te moeten aanvragen, maken hiervan gebruik. Het EB5-visum is ook uitermate geschikt voor vermogende gepensioneerden.

Beschikt u niet over voldoende vermogen voor het EB5-visum, maar heeft u één of meer kinderen die al wonen in Amerika en wilt u er zelf ook een huis kopen? Dan komt u in aanmerking voor het aanvragen van een visum op basis van uw ouder-kind relatie.

Met behulp van een makelaar een huis kopen in Amerika

Wie in Amerika een huis gaat kopen met behulp van een makelaar krijgt te maken met een real estate agent of broker. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de seller’s agent, listing agent en buyer’s agent. Een seller’s agent vertegenwoordigt de verkoper van onroerend goed, terwijl een buyer’s agent de koper vertegenwoordigt. Een listing agent heeft van de verkopende partij rechtstreeks de opdracht gekregen zijn onroerend goed te verkopen. Hij kan op zijn op zijn beurt een seller’s agent inschakelen om het pand te verkopen. De listing agent kan er echter ook voor kiezen zelf als seller’s agent op te treden. In dit laatste geval zijn de listing agent en de seller’s agent één persoon.

Daarnaast kent Amerika het zogenaamde ‘dual agency’. Dit betekent, dat een seller’s agent tegelijkertijd kan optreden als buyer’s agent. Deze makelaar heet dan dual agent. Hij vertegenwoordigt in dit geval in één transactie tegelijkertijd de koper en de verkoper.

In het algemeen geldt, dat het bij het kopen van een huis in Amerika belangrijk is vooraf uit te zoeken of u met een seller’s of buyer’s agent te maken heeft, zodat u weet of de makelaar úw belangen behartigt of die van de verkoper. Tenslotte is de hoogte van de courtage in Amerika vrij onderhandelbaar, maar deze is hoger naarmate de prijs stijgt die voor een huis betaald wordt.

Als u van plan bent in Amerika een huis te kopen, zijn misschien ook de pagina’s werken in Amerika en belasting in Amerika interessant voor u.

Als u nu de gratis Quick Scan doet, hoort u snel of u kans maakt op het verkrijgen van een visum dat nodig is om het huis dat u van plan bent te gaan kopen in Amerika langer dan 3 maanden per jaar te bewonen. U kunt in de kansbeoordeling ook aangeven over welke financiële onderwerpen u door ons geïnformeerd wilt worden. Of bel met Buysse Immigration +31 345 515103 en vraag naar Frans Buysse of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 
home button

disclaimer