Wonen in Florida

Om langer dan 3 maanden legaal in Florida te kunnen wonen, heeft u een visum nodig. Wellicht voldoet u aan de voorwaarden om te investeren in Amerika ten behoeve van het EB5-visum, één van de varianten van de Green Card. Of misschien woont één van uw kinderen in de verenigde Staten van Amerika en kan hij of zij u sponsoren?
Doe nu onze gratis Quick Scan en u weet meteen of een visum voor de Verenigde Staten tot uw mogelijkheden behoort. Of bel met Buysse Immigration +31 345 515103 en vraag naar Frans Buysse.

Klimaat in Florida

Overweegt u serieus in Florida te gaan wonen? Dan is het subtropische klimaat vast één van de factoren die deze zuidoostelijke staat voor u aantrekkelijk maken. Zo is de minimum temperatuur in het zuiden van de ‘Sunshine State’ gedurende het hele jaar bijna altijd 18 cº. Na Hawaï is Florida de zuidelijkste van de 50 Verenigde Staten. Het schiereiland ligt zowel in de Atlantische Oceaan als in de Golf van Mexico. Mede vanwege het prachtige weer, bezoeken jaarlijks ongeveer 43 miljoen toeristen deze staat en dan in het bijzonder Miami, Ft. Lauderdale, West Palm Beach en Tampa. Bovendien is het vooral onder gepensioneerde Amerikanen populair om in Florida te wonen, vanwege het zeer zachte klimaat.

Steden in Florida

Als u gaat wonen in Florida, kiest u er misschien voor zich in een grote stad te vestigen of net daarbuiten. De hoofdstad van Florida is Tallahassee. Deze stad ligt op een reeks glooiende heuvels en heeft een mild en vochtig klimaat. Er leven ongeveer 160.000 mensen. De grootste stad van de staat is Jacksonville, waar 800.000 mensen wonen. Het is in geografisch opzicht de grootste stad van Florida, maar ook qua inwonertal. De gemiddelde temperatuur in de zomer is er ongeveer 27 cº.
Miami is de vooral door tv-series bekend geworden stad. Miami ligt tussen de Everglades en de Atlantische Oceaan en heeft ongeveer 363.000 inwoners. Opvallend genoeg is 50% van de bevolking van deze stad Hispanic of Latino en afkomstig uit Cuba of Mexico. Miami heeft een tropisch klimaat met in de zomer extreem hoge gevoelstemperaturen.

Natuur in Florida

Misschien is de natuur uw hoofdreden om te gaan wonen in Florida? Florida heeft 165 rivieren en meer dan 30.000 grote en kleine meren. Wereldberoemd is het subtropische Nationaal Park Everglades, dat met haar ruim zesduizend m² oppervlakte één vijfde beslaat van de Everglades zelf. In dit gebied wonen zeldzame en bedreigde diersoorten en men vindt er zeer gevarieerde flora (moerassen, mangroven bossen) en fauna (krokodillen, poema’s).

Bevolking Florida

Wonen in Florida betekent ook deel uitmaken van de op drie na grootste bevolking van Amerika, die zeer gevarieerd is en een verscheidenheid aan culturen kent. Er wonen 18,2 miljoen mensen in Florida. Hoewel deze staat van oorsprong bevolkt werd door Indianenstammen, is tegenwoordig nog maar 0,4% van de bevolking van Indiaanse afkomst. Met name in het zuiden wonen nu veel mensen van Caraïbische origine. Ongeveer 15% van alle mensen die wonen in Florida, is zwart, 15% is van Latijns-Amerikaanse, Spaanse of Portugese komaf en ongeveer 70% is blank. Van de blanke bewoners is een groot deel oudere.

Florida Keys

De Beach Boys wisten het ook: “Off the Florida Keys, there’s a place called Kokomo, that’s where you wanna go to get away from it all”. Als u in Florida wilt wonen, overweegt u wellicht zich te vestigen op de archipel Florida Keys van ongeveer 1700 kleine eilandjes die net boven de zeespiegel uitsteken. Eén van de bekendste eilandjes is Key West. Dit ligt maar 150 km van Cuba en wordt bewoond door ongeveer 80.000 mensen. Dit is ruim 30% van de bevolking van de hele archipel. De Keys hebben een tropisch klimaat en bestaan uit eilanden met mangroven bossen en uit koraalrotsen. Alle bewoonde eilandjes worden onderling verbonden door de zogenaamde Overseas Highway, die de archipel ook met het vasteland verbindt.

 
home button

disclaimer