Studeren in Australië

Twee redenen om te studeren in Australië

1. Heeft u wel eens gedacht aan de mogelijkheid om in Australië te gaan studeren of uw studie met een buitenlands diploma af te ronden? Universiteiten en scholen voor Beroepsopleidingen in Australië bieden u die kans. Het is een onvergetelijke ervaring op deze manier de cultuur en leefwijze van het land te leren kennen.

2. Zou u willen emigreren, maar komt u niet in aanmerking voor een permanent visum voor Australië omdat u niet over de vereiste diploma’s of werkervaring beschikt? Dan kunt u er ook voor kiezen om in Australië een opleiding te volgen die uiteindelijk tot een permanent visum leidt. Het is belangrijk, dat u uw studie afstemt op het Skilled Worker –vervolgtraject. Ook is het vereist een fulltime studie te volgen van ten minste twee jaar.
Een studentenvisum is een tijdelijk visum, voor de duur van de studie. Als u uw studie voortijdig beëindigt, dan heeft u de bezekoersstatus.

Voorwaarden om te mogen studeren in Australië

De eerste stap in het proces is aangenomen worden door de onderwijsinstelling. Dit kunt u bewijzen met het COE, Confirmation of Enrolment certificate, dat u ontvangt na het voldoen van de kosten voor de studie en de verplichte ziektekostenverzekering, die overseas health cover (OSHC) wordt genoemd. Voordat u een visumaanvraag kunt indienen, moet u bovendien aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt. Soms vraagt de Australische ambassade om een medische keuring. Ook moet u kunnen aantonen dat uw kennis van het Engels voldoende is om de gekozen opleiding te volgen. Houdt u er tenslotte rekening mee, dat studeren in Australië aanzienlijke kosten met zich meebrengt. Als international student betaalt u namelijk meer studiegeld dan een Australiër of iemand met een permanente verblijfsvergunning.

Werken en studeren in Australië

Met het studenten visum krijgt u automatisch het recht om maximaal twintig uur per week te werken naast uw studie. In de vakanties mag u fulltime werken. Uw partner mag eveneens maximaal 20 uur per week werken. Wanneer u een universitaire studie volgt, mag uw partner een onbeperkt aantal uren werken.
Uw kinderen krijgen een studentenvisum.

Deze pagina is bijgewerkt tot 1 juli 2012.

 
home button

disclaimer